Milano fashion week-women

A  Model walks the runway in the Dsquared2 show during Milan Fashion Week Womenswear Autumn/Winter 2009 on March 02, 2009 in Milan, Italy.Model PictureModel Picture

Delicate fabrics, a woman's shape and some ruff edges. That my friend, is my summary of Milano fashion week 2009, women's wear.
Maybe you could say that the former rockbohemian have had some serious influences by the romantic, "flowery" princess.

Still going strong we've the more severe luxurious bohemian. Which almost have become a parallel genre of the everyday changing fashion.
Throughout history I don't think that have ever happend, that we've had two "leading" types of fashion working the same field.

Is there a competition or some kind of style symbiosis?

Be true*

veckans outfit


                                                            Foto:Leah (Malta)

Att vakna upp till strålande sol på en liten ö i Vänern efter en fantasiskt trevlig grillkväll kan man inte kalla annat än underbart. Nu är det verkligen sommar.
Hemkommen efter sjöutflykten hann jag precis färga utväxten på Elkin innan det bar av till hamnen för lite glass och jordgubbar och några drinkar. Kvällen fortsatte sedan till nöjes, men jag måste säga att även om vi hade det ganska trevligt så var det rätt dött...vart var alla? Drog uteserveringarna så många?

Be true*

Taco-nöje på Nöjes

 
Foton:Leah (Malta)                                                       

Så ikväll var jag och tre kära vänner på tjejkväll på Nöjesfabriken i Karlstad.
Där bjöds det på mycket god tacobuffé och efter att ha snackat och flamsat sådär skönt som man bara gör med mina underbara vänner ( såå glad att jag har er) till lite te och kaffe stövlade vi iväg till bowlingbanan.

En lyckad kväll helt enkelt och sen att jag officielt fick inviga mina skor var ju heller inte fel.

By the way: -Ni ser väl vad mitt fina taco-konstverk föreställer? Som svar på de som inte upptäckt vad det föreställer: - Det är ju vyn från vårt boende på Malta, alltså den bilden ni ser till höger, ni ser väl det fina tornet och alla husen...

Be true*

a ray of light



Behind those curtains, there is a bright new day.
Even though it might seem dull, a ray of light is somewhere to be found.

Be true*

Dress for success

zip panelled dressfloral bandeau pencil dress2 in 1 floral vest dress

www.janenorman.co.uk/ erbjuder en hel del supersnygga klänningar. Jag vet åtminstone att jag är förälskad och en positiv nyhet är att de har öppnat en butik i Sverige. Du hittar JaneNorman på Drottninggatan i Stockholm.

Glöm inte att ta en titt på hemsidan, klänningarna är väl värda att kolla upp.

Be true*

SM rockade

Fy f*n vad kul det var!
Först tittade vi på alla tävlande, dubbelbuggen var helt klart charmigast och mest sevärd då den var väldigt showig med härliga outfits. Min personliga favorit var den trio som hade KISS som inspiration och vilket nummer.

Sedan på kvällen/natten var det dans för vem som helst. Det var verkligen kul då de allra flesta var unga och väldigt bra på att dansa, så för en gångs skull behövde jag inte dansa med någon gubbe (även om det också kan vara kul) men inte heller var det någon killbrist, underbart.

Man blir så glad av att dansa!

Be true*

PS. jag ska lägga in en bild när dem finns tillgängliga.

Dans SM på färjestad


Foto:Leah

Så idag gick alltså SM 2009 av stapeln i Löfbergs lila arena för bugg och rock´n roll- danserna. Imorgon ska jag dit med en liten filur till kompis, det ska verkligen bli jättekul. Jag ser fram emot att se professionella dansare utföra danserna på det sätt de "ska" utföras på, jag är verkligen heltaggad!
Sedan på kvällen är det dans för allmänheten så då ska vi svänga våra lurviga så att det står härliga till. Problemet är att jag ska hinna klämma in en liten privatlektion för min vän i mellan varven då hon måste lära sig att bugga först innan kvällen... haha, wish us luck!

Be true*

fotovisioner


foto:Leah                                            foto:Leah


Visst är det kul att fotografera små söta kaniner och vackra blommor men nu får det snart vara dags för en liten "fotosession". Jag har nämligen en vision som jag ska få till tillsammans med min vän Lojjan. Hoppas bara det inte tar allt för lång tid tills dess, för jag är sugen på det nu.
Så som vanligt får ni tålmodigt vänta på resultatet och jag hoppas och tror att det är värt att vänta på.

Be true*

It's your call

       
                                         


Är det inte dags att vi en gång för alla säger nej till att använda djurtestade produkter?
Visst du är bara en person av många, men genom att välja produkter som garanterat inte testar sina produkter eller ingredienser på djur visar du även andra vägen.

Hela kosmetikalistan hittas på:  www.djurensratt.se/portal/page?_pageid=33,36353&_dad=portal&_schema=PORTAL

Be true* -not only to yourself and other humans, I believe it's time for us to widen our view and include every living creature and the world we live in.

   

   



 


 


glass i stora lass



Ont i halsen som få har jag de senaste dagarna knarkat glass så det har stått härliga till.
Igår var jag till exempel hemma hos en liten vän till mig och blev bjuden på melonglass, sedan avslutade jag dagen med viol och ägglikörsglass hemma i mitt eget krypin.

veckans glasschema: Fredag-glass       Lördag-glass
                                        Söndag-glass     Måndag-glass
                                        Tisdag-glass       Onsdag- to be continued... 
                                 
Jag kan verkligen rekommendera violglassen från SIA, det var kul att få testa något nytt som faktiskt höll måttet. Jag tyckte att den hade en intressant och ren smak som jag kommer att falla för fler gånger i sommar.

Men det där sexpacket jag snackade så friskt om för ett tag sedan får jag nog lägga på hyllan ett tag, det fungerar liksom inte att få fram en vältränad kropp om man är sjuk och har ont i halsen och dessutom vräker i sig glass för att bedöva halsontet. Det är åtminstone skönt med en rättfärdigande ursäkt.
Nej, istället för ett sexpack lär det snarare vara ett big pack ett tag framöver.

Be true*

svinbra kyssare



Ja, här var det någon som i varje fall inte kan stava till svininfluensa. Dels för att han inte KAN stava och.... ja ni fattar.

Nu verkar de ju iaf ha kommit fram till att den så kallade svininfluensan inte är värre än dem vanliga influensor vi drabbas av och det är ju skönt. Fast jag skippar nog den helst ändå måste jag säga.

Be true*

Veckans outfit

 
Klänningen i sidenimmitation
är från Ellos och nagellacket
är från Mavala.


Förutom att vara sjuk även idag har jag förgyllt min dag med att faktiskt gå på min kusins kalas ikväll. Jag kände att jag var tvungen att göra något, man blir ju helt galen av att bara vara inne hela dagarna och zappa.

Under dagen när solen sken och det faktiskt var riktigt behagligt att vara ute, passade jag på att sitta i gräset och titta på när mamma planterade lök. Jag satt till och med och försökte att pricka med löken i de hål mamma hade gjort. Det funkade faktiskt, fast bara två gånger iof, men jag träffade i mammas handske en gång, det måste ju ge någon form av extrapoäng.

Sedan bestämde jag mig för att fota loss litegrann. Ture och trädgårdens blommor fick falla offer för detta. (Bilden ovan var en av dem bilderna.)

Be true*

my hopes are for estonia



Ja med en vacker melodi, röst, klänning, sångerska och scenografi, ja då känns det inte mer än rätt att just Estland kammar hem segern i vår.

Andra favoriter i årets Eurovision song contest är Frankrike, Ryssland, Island och Moldavien.

Vilken är din favorit?

Be true*

svaghet som gör en stark

 
Jag är sjuk igen! Svullen i halsen som få, ont i huvudet och kroppen, fyfan. Farbror doktorn kunde heller inget göra då det inte är någon bakterieinfektion. Ja, jag tycker faktiskt synd om mig själv och det står jag för.

Någon gång ibland måste man få känna sig liten och omhändertagen. Det tror jag är viktigt och källan till att sedan kunna vara stark i livet. Är det kanske nu som jag är lagomt sjuk? (relaterat till inlägget lagomt sjuk- hamstersjukan) Det kanske är det som är svaret på hela den funderingen. Att känslan att få vara "lagomt" sjuk ibland är rogivande istället för förödande då det stärker en. Kanske måste man ibland nå just den svaga punkten för att kunna vara mottaglig för ny styrka.

Jag vet iaf en liten person jag skulle vilja ha här just nu. Fast å andra sidan vill jag ju för allt i världen inte sjuklifiera denna någon. Hmm... kanske vore det en idé om man plastade in denna filuren i fråga, vakuumförpackad kanske?
Fast då vore *---* iof inte så mysig att krama längre...

Be true*

these shoes are made for walking...



...or not, kanske. Hur som helst är det dessa skor jag har hållt hemliga tills nu. De är köpta på Bianco footwear och finns även i brunt utförande med mässingfärgade nitar vilket också var sjukt snyggt. Tyvärr finns inte den svarta kvar i strl 38, då jag köpte dem sista (ibland har man tur).
Det är bara ett par, jag är inte så galen att jag skulle köpa två par... nåja, vi låter det vara osagt.

Hörrni, det är kanske nu man skulle ha gått på sex&thecity-premiär ( internal* ) För tro det eller ej, men dem är typ 2 cm högre.

Dessa ubercoola skor står nu på hedersplatsen i min glasskohylla och ger mig en liten kick av glädje varje gång jag går förbi, dem är det första jag ser när jag vaknar och det sista jag ser innan jag somnar. Det är så man får valuta för pengarna people.

Jag blir hellre dumpad i dessa klackar än att hitta mitt livs kärlek barfota.

Be true*

Johan Palm går till attack



Det har nu gått ett tag sedan denna 16-åriga kille dök upp i burken hemma hos oss alla. Jag måste säga att jag är väldigt förvånad över hans "nya" musikstil. Det var liksom inte alls i närheten av vad jag hade väntat mig.
Nog är det Johan alltid fast jag vågar påstå att det är en mer finslipad och säker Johan och det kan man inte annat än varmt välkomna. Den 20 maj är det även release.

Ni har väl inte missat hans hit Emma-Lee? I så fall tycker jag att ni snarast ska kolla upp detta och för att göra det enkelt för er: http://www.youtube.com/watch?v=MwIjw0mhOYA
Själv hade jag hört den ett par gånger på radio utan att förstå att det var han... det är annorlunda, men en bra förändring.

Be true*

en liten bit på vägen

rkitektprovet...

...all denna press och spänning som kretsar kring det gör en lite sådär smått galen.
Äntligen idag fick jag reda på att jag har tagit mig vidare till nästa instans. Jag är bara så glad! Fast samtidigt tar en ny form av nervositet och spänning över den plats som förut fyllts av nybörjarenervositet, nu plötsligt är det allvar, allvarligt allvar.
Håller det på att bli en Göteborgare av mig, eller ska det bli Växjö?

Jag känner mig mest skräckslagen inför de två dagarna i Gbg då jag kommer att göra de fortsatta sex delproven.
Ja och värre lär det väl bli, men för att ha en chans bland alla estetare där ute så vet jag att jag måste samla mod och armbåga mig fram där ute i stora vida världen. Tur att jag har nästan en månad att försöka göra det på då...

Be true*

från simning till dans


Från blond till brunett likt Emma Roberts.

Hårfärgning av en vän och motionsdans var det som idag fick förgylla min dag.
Ja visst låter det en gnutta pensionsaktigt att vara på motionsdans, men då ska jag säga er att hellre det än att dricka kaffe och äta småkakor.
Ska man ha ett sexpack och vältränad kropp får det minsann vara både motionssim och motionsdans, dessutom är det roligare än vad det låter.

Be true*

Fredags och Lördagsgodis



Jag har vart borta från bloggen nu ett tag men som tur är beror det av positiva anledningar. Jag hade en extra lång helg som startade redan i fredags och då får man ju se till att utnyttja dagarna till fullo.

En skön sovmorgon fick givetvis bli inledningen till denna helg, sedan bar det av till stan där jag köpte ett set med örhängen och halsband. Även så hittade jag äntligen efterträdarna till mina favoritskor, höga som tusan och minst lika snygga, det är min stil det. Ni som nu redan står på dörrmattan med jackan i högsta hugg påväg hem till mig för att se dessa fantastiska skapelser kan jag meddela att det kommer en uppdatering om dessa med. Tålamod vänner, tålamod.

Efter att jag shoppat loss gick jag på en promenad till Mariebergsskogen tillsammans med en söt en. Jag tror att det fungerade att ha paraplyerna i högsta hugg då regnet höll sig undan så fort vi gick utanför dörren. Att avsluta denna dag med ett pass Lindy hop och tacokväll är ju heller inte dumt.

Idag har jag motionssimmat med en liten vän. Det var riktigt skönt även om jag har ryggsmärtor som en gammal skröpplig dam i sina bästa år. När man inte är van att simma så blir det ju lätt att man spänner sig litegrann.

För att inte vara sämre idag gick vi på bio och såg "Män som hatar kvinnor". Den är helt klart sevärd och det var extra intressant att se den då jag läste boken förra året och surprise, surprise den var inte sämre än boken. De har vart smarta nog att bara skippa dem tråkiga långsamma bitarna, de har helt enkelt valt ut de godaste godisbitarna och lämnat kvar det andra i påsen.   Oj, nu blev man ju nästan sugen på godis...

Be true*

Tråkig söndag=.......



För er som hänger med i min blogg vet att jag hade sjukt tråkigt i Söndags, så tråkgt att jag höll på att förgås. Så då tog jag tag i mitt lilla liv och satte mig för att skissa fram en liten Kate Moss och här är resultatet.

Be true*


New vs. Old



Igår när jag satte mig i vår gamla volvo för att åka hem efter dagens arbete tänkte jag ställa rätt bakspegeln. Hoppsan sa, så  hade jag backspegeln i handen.
För några år sedan var det näst intill samma visa med min monarkmoped från -59. Den gången lossnade ena trampan och någr muttrar som ett litet spår efter mig när jag åkte. Så sedan fick jag gå hem med trampan i handen.

Ja, visst är det charmigt med gamla fordon men ibland kan det bara göra mig galen!

Be true*

Sista dansen...


...låter som en bitterljuv filmtitel eller det sista kapitlet i någon bok, men tyvärr är det precis så, min sista pardans på länge.
Det jag nu innerligt hoppas på är att jag kan få tag i en danspartner som är på min nivå. Ett litet krux är bara att jag inte vet vart jag hamnar i höst, Gbg, Sthlm, Lund, Umeå eller mest troligt växjö. Något jag åtminstone vet säkert är att jag kommer att bli galen i sommar om jag inte får fortsätta att dansa pardans, så vet ni någon som är sugen på att träna i sommar, let me know, please.
Enda krav är: ålder: 17-25 år
                         bugg: minst steg fyra, gärna tävlat tidigare

                         Boogie Woogie: grunderna & viljan

                         Lindy hop: grunderna & viljan

Be true*


alkoholfria, ekologiska mjölkdrinkar



Jag har ingen aning vad det är som gör mjölkdrinkarna så otroligt goda, men det jag vet är att de är det.

Jag menar en banan och ett glas mjölk var för sig kan ju faktiskt vara ganska tråkigt men mixar man ihop det med hjälp av en stavmixer blir det ett gott mellanmål eller en god dessert.
Givetvis gör sig drinken än mer sin rätt då den görs på ekologiska eller närproducerade frukter och mjölk. Nyttigt och gott vad mer kan man begära?

Min drink idag bestod av ekologisk mjölk från Milko med hallon från farmors trädgård och blåbär från vår egen.
Tips! Passa på att frysa in trädgårdens frukter och bär under sommaren så att du har under vintern. Då blir filen, muslin, efterrätten och mjölkdrinkarna så mycket godare och mer näringsrika.
Har du ingen egen trädgård har du kanske en snäll granne eller släkting att få eller köpa av. Mer ekologiskt och nära kan man ju knappast önska sig.

Som tur är har jag mer av sjumilshallon och tjugometershallon i frysen.

Be true*

Rita, Rita, Rita



Ja en tråkig söndag som denna då ingen är hemma eller har tid måste man ju försöka hitta på något. Så Nu sitter jag och skissar fram en bild av kära Kate Moss. Det är hon och Holly som är de absolut vackraste kvinnorna på denna planet.
Ska nog gå ut och gå sen också så att jag får lite frisk luft.

Vad är din sysselsättning en tråkig dag?

Be true*

Veckans partyoutfit



Ikväll blev jag meddragen till någon fest där jag träffade tre ybercoola killar.
De hade helt egna stilar och var hur sköna som helst att snacka med. Det var som att de representerade olika epoker, 70-tal 80-tal och.....Dileva kanske?
Hur som helst har de min fulla respekt för att de som jag (även om de var snäppet mer extrema) kör sin stil ,no matter what. Under kvällen fick jag bland annat frågan: Hur tänkte du egentligen när du satte på dig de där strumpbyxorna?
Ja, att jag tyckte det var snyggt kanske...
Veckans partyoutfit bestod i varje fall av en svart klänning från Gina, svart cardigan och strumpbyxorna som skapar frågor hittas på Åhléns. Till det hade jag svarta tygskor och ett tunt svart hårband.

....och ja jag vet att jag behöver putsa spegeln, det ligger bara inte på min prioritetlista 1.

Be true*

Apropå hög...



Apropå hög, jag fick reda på mitt högskoleprov igår och jag måste säga att jag är riktigt nöjd med resultatet,
0,4 i höjning är inte allt för dåligt.
Sedan kan det i och för sig ha att göra med att jag förra gången inte hann med att läsa allt så att jag fick gissa en hel del, men ändå, det blev mer än jag vågat hoppas på. 
Tyvärr så räcker inte det resultatet i alla fall när det gäller att komma in på arkitekt men det är alltid något.

Be true*

Valborgsfirande



Grillningskväll med ett gäng tjejer fortsatt med brasa på Mariebergsskogen, så såg mitt Valborgsfirande ut. Liksom förra året hjälpte jag till med att mata djuren i Lillskogen med mariekex för att de ska hålla sig lugna under raketspektaklet. Det är nästan så att man kan tro att det är min nya tradition, vem vet.

Efteråt gick vi hem och åt kladdkaka med handvispat grädde (av moá) med en stor kopp varmt te, mycket mysigt. För att sedan avsluta denna trevliga kväll såg vi "The Notebook" (Dagboken) som gick på svt2, en fantastisk film med både komik och romantik och lite mer därtill.

Hoppas ni också hade en bra Valborg.

Be true*

RSS 2.0