Tack för en kul kväll



Plats: Storfors
Ändamål: Fira att Per har blivit gammal

Det var strålande solsken när vi anlände till festen, grillbestick och grejer åkte fram och snart grillades det på alla håll och kanter. Dock fattades det en grill eftersom den lilla hunden tydligen hade tvinnat in sig i en av dem, blivit rädd och dragit iväg med grillen. Vilket resulterade i att grillen fanns utspridd över gräsmatten i bitar och därmed mer eller mindre var obrukbar.
Sedan kan jag ju inte påstå att jag sovit i några stora mängder då samma krabat låg inknödd i samma soffa jag befann mig i. För jag kan ju lova att det inte är lätt att sova med en hund som drömmer och därför ligger och sparkar på min rumpa hela natten. Nu kanske ni undrar varför jag inte slängde iväg denna odåga, men hon var ju bara för söt där hon låg inknödd och snusade och sov. Jag vet i alla fall en som sovit gott inatt...

Jag kan också meddela att årets första dopp blev av. Ett nattdopp med lykta och allt, vad mer kan man önska sig? Helt underbart!
Njut av den svenska sommaren.

Be true*

Middag och Observationsdag

 

Min dag började med att tillsammans med en liten sötnos gå igenom en massa recept. Idag var ju dagen då vi skulle inviga vår nya tradition, nämligen att laga en lite svårare middag varje fredag. En mycket bra idé måste jag allt få säga.
Vid slutet av sommaren kommer de nu så tafatta tjejerna vara mästerkockar i inte bara det svenska köket utan också det Thailändska, Vietnamesiska och vem vet, tyska köket?

Under dagens hetaste timmar (27 grader!) var jag på min "andra intervju". Den var lite annorlunda i form av en s.k observationsdag. Det var verkligen nyttigt att vara med och se hur dem säljer, det fick mig verkligen att ändra uppfattning om försäljningsyrket.
Dessutom var både killen och tjejen vi arbetade med enormt trevliga och lättsamma vilket gjorde det hela än mer spännande.
Så nu är det bara att vänta, kommer jag att bli erbjuden båda jobben? Eller inget av dem? För med min tajming lär jag inte bli erbjuden endast ett, det vore ju alldeles för enkelt.

Be true*

Beachvolleyboll och fotboll



Vilken härlig sommardag!
Att vakna upp till strålande solsken och sedan göra sig iordning för sjön, känns inte allt för fel.
Min snälla mamma hade till och med gjort en jättegod couscous-sallad som jag kunde äta när vi låg där på klipporna.

Vi avslutade dagen med att dra ihop ett gäng och varva barfota-fotboll med beachvolleyboll. Fytusan vad kul!
-Again soon?
-Yes, indeed!

Be true*

Tanya Dziahileva

n642246200_621374_914.jpg Tanya Dziahileva image by keiscarola56277_at_Tanya_Dziahileva_2008-02_v.jpg 56277_at_Tanya_Dziahileva_2008-02_vor_08_122_1063lo.jpg image by FunkyFoxster56753_at_Tanya_Dziahileva_2008-02_v.jpg 56753_at_Tanya_Dziahileva_2008-02_vor_12_122_818lo.jpg image by FunkyFoxster

För mig är detta THE beauty itself, och Tanya är den sista modellen jag har att presentera för nu.

Blott 18 år gammal har denna tjej gjort sig erkänd på modellhimlen. Hon är främst känd för sitt minst sagt unika utseende som ofta beskrivs som alien-likt. En omänsklig skönhet som entrar catwalken och aldrig slutar att inspirera och hänföra, är drömmen för alla designers på marknaden.
Givetvis har hennes image vart frikortet in i modellvärlden, men utan den talang och karisma hon utstrålar vore hon inte så framgångsrik, så verklig respekt till denna tjej.

Tanya Dziahileva föddes 1991 i Vitryssland. Hennes familj består av den Ukrainska fadern, hennes polsk/vitryska mamma och två bröder.
Hon har bland annat arbetat för Chanel, Dior, Calvin Klein, Hermés, Lanvin, Lacoste samt många fler.

Be true*

Första, andra, tredje!

        

Mamma tog med mig på auktion idag, det är alltid lika trevligt.
Det blev lite smått och gott, bland annat tre supersnygga gul-gröna vaser. (Tanken är ju att jag någon gång ska flytta...längtar redan nu)

Annars har jag vart på min andra intervju och det gick alldeles fin fint, frågan är nog mest om jag vill ha det jobbet, men jag får helt enkelt se hur det går.

Be true*


Jobben rullar in

        

Mitt i denna lågkonjunktur har jag äntligen fått lite flyt.

Idag har jag vart på arbetsintervjun jag pratade på och allt gick bara bra.
Visst kommer man på saker i efterhand som man känner att man skulle sagt annorlunda men på det stora hela var allt bra. Nu måste jag bara vänta tills nästa Måndag för att få reda på om jag får en provanställning eller inte. Jag håller både mina tummar och tår, för denna tjänsten vill jag verkligen ha.

Alldeles för en stund sedan ringde också ett annat företag och ville ha mig på intervju redan imorgon, snabba ryck må jag säga, men det är min stil det, härligt med lite fart och fläkt! All denna väntan i livet gör mig ju så fruktansvärt otålig.

Be true*


Sola I Karlstad

          

Tacka vet jag solen!
Vad skönt det är när man kan ligga och slappna av i sin egen trädgård och på köpet få lite färg, det är inte allt för dumt. Sedan har jag umgåtts med lilla vännen "twoblocksaway", det blev min hemmagjorda jordgubbstårta och en trip till Bergvik som fick förgylla vår söndagseftermiddag. Det blev BH-shopping och så skaffade jag ett ljusare mineralpuder (IsaDora). Imorgon ska jag ju på intervju så måste se fräsch ut, speciellt eftersom det är detta företag.
Kan ni lista ut vart jag ska?

 THE      += ?


Be true*

Midsommarens outfit

  
Midsommar, midsommar. Det blev en liten midsommarfest med några härliga människor och avanstående klädsel var det som fick representera årets midsommar. Givetvis hade jag blommor i håret, ungefär som ett diadem av levande blommor, tyvärr visar inte bilderna det allt för tydligt.

De underbara shortsen i högre modell är från TopShop, under bar jag en cat-suit från Monki och till det en virkad lång mysig tröja från BikBok just för att få till den där mysfaktorn som Midsommar innebär.


Be true*


Raquel Zimmermann (some model info.)

02951scan105331228lofr1.jpg

Här är modellen med THE look. Bland alla dessa "unika" dockansikten, som inte längre känns så unika, syns ett mer avsmalnat ansikte med speciell karaktär, det är ansiktet av Raquel Zimmermann.

Hon är född i brasilien, liksom många andra supermodeller (så som Gisele Bundchen och Adriana Lima). Hennes mor och far är båda från Tyskland.

Hon har bland annat arbetat för Calvin Klein Stella McCartney, Chanel, Prada, Balenciaga, Fendi, Armani med flera.


Be true*


Magtröjan närmar sig...

   

Idag blev det en liten shoppingrunda med två vänner i kära Karlstad. Det blev bland annat ett kortare linne från BikBok som jag kikat på tidigare. De svarta örhängena köpte jag också idag, på kicks, de hade nämligen 70% rabatt på alla accessoarer.

Vi har väl alla undrat när magtröjan kommer att slå igenom återigen och jag ser hur det närmar sig mer och mer.
Det finns en massa olika utföranden på detta kortare linne som inte ännu är en magtröja men kortare än ett vanligt.
Det finns exempelvis en mer bluslik variant på H&M. Så ut och prova nu! För detta kommer att vara superhett i sommar.

Be true*

Vad händer på Midsommar?



Midsommar, midsommar vad förväntas man egentligen göra på midsommar?
Umgås med familjen lyssna på hur släktingarna pratar kring bordet och kanske göra sig en krans av några blommor? Eller är du en av dem som tänker parta dig igenom årets ljusaste dag?
Själv har jag inte kommit mig för att planera något, men jag och några av mina vänner fortsätter att gnugga våra energiknölar. Vi vill verkligen åka till något ställe där dem firar midsommar ordentligt där man kan ha riktigt trevligt, kanske med dans, dricka, midsommarstång men framför allt härliga glada människor.

Så om ni vet något ställe där man kan ha en riktigt bra midsommar, let us know!

Be true*

Lara Stone (some modelinfo.)

es6luvco9.jpg Lara Stone may 2008 paris vogue image by pretty_fits 

Lara Stone är född 1983 i Berlin, Tyskland.  
Hon är uppvuxen i Nederländerna med sin nederländska mamma och brittiska pappa.
När Lara var 15 år deltog hon i en modelltävling, hon vann inte men gjorde ett så pass gott intryck att hon blev signad av Elite Modeling Agency.

Vid 16 års ålder blev hon relegerad från high school och skickades då till Paris av sin mor. 

År 2006 lyckades hon komma med i IMG, för vilka hon jobbar än idag. Snart efter hon blev signad öppnade hon Givenchy's visning i Paris. Sedan dess har hon öppnat många visningar.

Hon har bland annat arbetat med Louis Vuitton, Chanel, Miu Miu, MaxMara, Prada, Anna Sui, Hermés, Karl Lagerfeld, Calvin Klein and the list goes on and on. Hon har även gått visning för attraktiva Victoria´s secret.

En tjej att se upp för på catwalken med andra ord. Jag måste dessutom tillägga att hon påminner om vår livs levande modellegend Kate Moss, med sin "heroin chic image".


Be true*

Be true*

   
Jag tänkte ägna några minuter till att förklara för er alla varifrån mitt motto "Be true" egentligen kommer ifrån och egentligen bottnar det i en enorm frustration jag länge känt över hur svårt det är för människor att bara vara äkta. Så här följer ett tidigare inlägg jag skrivit på bilddagboken.

...Men först måste jag få undra, hur svårt kan det vara att vara äkta? Säga sanningen, inte gå bakom ryggen, inte prata en massa skit om folk mm.. sunt fucking förnuft helt enkelt. Åtminstone trodde jag att det var sunt förnuft men hela tiden motbevisas jag detta. Why?? kan det vara så svårt, att bara vara äkta?

Tur att det finns några sådana människor i alla fall och kanske skulle man fridlysa dem. För nog faan behövs det!


Be true*


Balfrisyr och Arkitektprov

 
Foton: Leah

Nu är det äntligen över!
Två dagar i Gbg då man satt med olika uppgifter under tidspress. Bland annat så fick vi bygga en kulbana endast med hjälp av vit kartong, lim och skärverktyg. Det var en utmaning vill jag lova och snygg vet i tusan om den blev, fast i denna uppgiften var själva konstruktionen det viktigaste.
Jag tycker att det gick helt okey överlag, men med tanke på att alla som gör dessa proven är otroligt begåvade tror jag inte mitt prov håller i konkurrensen. Fast som sagt det får tiden utvisa, jag ska minsann hålla er uppdaterade.

I dessa studenttider har jag idag gjort en håruppsättning och sminkat en söt tjej, jag hoppas hon blev nöjd. (se bilder ovan) Jag har dessutom hunnit in en snabb sväng till stan och fixat två studentpresenter och sedan som avslutning på dagen ett sista träningspass för säsongen.       Just det, effektiv har jag vart.

Be true*

Nu är klänningen klar!



Äntligen är min klänning som jag knepat på färdig.
Jag såg en liknande klänning på nätet och fick lust att sy upp något inspirerat av den klänningen. Så med lite hjälp från min kära moder är den nu färdig och dessutom precis som jag hade tänkt mig den.

Be true*

Ymre Stiekema (some modelinfo.)



Ymre Stiekema föddes 3:e Maj 1992 i Nederländerna.
Hon upptäcktes vid 15 års ålder då hon kom på en andra plats i en modelltävling, det var 2008.
Hon har bland annat arbetat tillsammans med Prada, Italian Vogue och Roberto Cavalli.

Denna tjejen på 1,80 tror jag vi får se mycker av framöver.

Be true*

Jessica Stam (some modelinfo.)



född: 23:e april 1986
Jessica Stam är en av mina favoritmodeller, med sitt unika utseende och genomträngande blå ögon ser hon ut som en livs levande prinsessa.
Hon är uppvuxen på en gård I kanada med sin religiösa familj bestående av föräldrar och hennes sex bröder.
Hennes yrkesdrömmar såg då "lite" annorlunda ut, hon planerade nämligen att utbilda sig till tandläkare.

Som en av dem största modellerna idag har hon hunnit med en hel del, bland annat kampanjer för Christian Dior, DKNY och Robert Cavalli samt gjort reklam för Marc Jacobs, Dolce & Gabbana, Versace, Miu Miu samt många många fler.
Hennes karriär tog verklig fart som 16-åring och världsligt erkännande fick hon då hon prydde brittiska och tyska Vogue.


Be true*


Glömska

         
          Foto:Leah

Fan, jag glömde nycklarna! (till cykeln som är låst utanför ICA en dag med spöregn)
Fan, jag glömde att avboka tandläkartiden! (en månad med redan innan, minus 3000 i kassan)
Fan, när fyllde hon år nu igen? (typ din syrra...)
Fan, jag glömde tanka... (på Autobahn med en födande kvinna i baksätet)

Ja vi förbannar ofta får glömska, men vad vi ofta glömmer (där fick jag till det) är hur fantastisk glömskan faktiskt också är. Så jag tänkte undvara några minuter och belysa just hur viktig den är. För det är den, tro det eller ej.

Tänk om vi skulle komma ihåg allt, precis allt från det att vi får en såpass utvecklad hjärna i vår mammas mage tills det att vi dör. Vår hjärna skulle bli sprängfylld med en massa onödig information, vilken huvudvärk! Eller de pinsamma händelserna i ditt liv du bara vill glömma. Eller de gånger när du faktiskt har vart taskig mot nån, då du bara skäms ögonen ur dig och hoppas att tiden tillsammans med glömskan ska sluka skammen.

Så tänk på det nästa gång du står där i badhuset utan badbyxor, att glömskan gör rätt mycket gott också.

"No i don't remember"
http://www.youtube.com/watch?v=o8LU8CaC6eM


Be true*

Kattligt besök

 

Idag har jag efter stenhård träning på vår step-up fått besök av en kär vän och hennes två katter.
Två små birmor skuttar nu omkring i mitt rum samtidigt som jag skriver detta.
Bäst av allt är ändå att jag har sovmorgon imorgon, underbart.

Be true*

I'd rather go blind

 

                                                              Foto:Leah
"I'd rather go blind" är låten som fått mig trollbunden och förvandlat mig till en "I'd-rather-go-blind-neard". Varje dag i genomsnitt 10 gånger spelas denna låten varm i min dator.
Den blir dessutom än mer innerlig om man ser klippet från filmen, som om det inte var nog med texten och rösten av sorg och frustration menar jag.

Jag är helt såld, helt fantastiskt ni måste bara kolla in den. För en låt som man kan spela 24-7 utan att tröttna på den utan känner än mer för varje gång den spelas är allt värd en stund i rampljuset.
Men smaken är ju som baken, delad. So here you go:

http://www.youtube.com/watch?v=IRrBihMJbZo

Be true*


Style symbiosis

Paris Fashion Week ss09 trend: asymmetry

Is there a competition or some kind of style symbiosis? (Related to the former text)

I would definitely say the last-mentioned one. Just because of that simple reason that none of  the "fashion genres" would be what they are today without the other one. => a style symbiosis.

Be true*

RSS 2.0